חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ב"ל 20144-11-12

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
20144-11-12
30.1.2013
בפני :
מירון שוורץ

- נגד -
:
עולא חוסיין
עו"ד רוני אסלייח
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד וירג'ניה מנסור-ג'אברין
החלטה

1.      ד"ר יחזקאל טיטיון, מתמנה בזה לשמש מומחה יועץ רפואי (להלן: "המומחה") לשם מתן חוו"ד רפואית בשאלות המפורטות להלן בהחלטה זו והמתייחסות לתובעת, וזאת ככל האפשר בתוך 30 ימים ממתן החלטה זו. שכ"ט המומחה ישולם מקופת ביה"ד כמקובל.

2.      מסמכים רפואיים :

להחלטה זו מצורפים מסמכים כמפורט להלן:

א.           תיק רפואי קופ"ח כללית (כללי ומקצועי - ידני וממוחשב).

ב.           תיק רפואי בית חולים אנגלי.

ג.            תעודת רפואית ראשונה לנפגע בתאונה מיום 28.3.12.

ד.           אסופת מסמכים רפואיים שצורפה לכתב התביעה.

3.      העובדות :

          א.           התובעת ילידת שנת 1983, והינה עקרת בית.

ב.           ביום 23/01/12, נפגעה התובעת בגבה התחתון כאשר החליקה ונפלה על הרצפה.

ג.            תביעתה של התובעת להכיר באירוע מיום 23/01/12 כתאונה ולשלם לה דמי תאונה אושרה ושולמו לה דמי תאונה עד ליום 10/03/12.

ד.           יחד עם זאת, הנתבע דחה את התקופה שמיום 11/03/12 ועד ליום 23/04/12.

4.      השאלה:

האם יש לראות את התובעת כמי שאינה מסוגלת לעבודות משק בית בתקופה שמיום 11/03/12 ועד יום 23/04/12 כתוצאה מהאירוע מיום 23/01/12, הכול לפי העבודות המפורטות בסע' 3 לעיל, ובהתבסס על המסמכים הרפואיים.

5.      תשומת לב הצדדים מופנית לכך שאין צד רשאי לפנות באופן ישיר אל המומחה בכל עניין שהוא, ובכלל זה אינו רשאי להמציא למומחה מסמכים באופן ישיר.

ככל שצד מסוים סבור כי יש מקום לפנות למומחה בעניין מסוים או להגיש לו מסמכים,  עליו להגיש תחילה, בקשה מנומקת לבית הדין, תוך המצאתה לצד שכנגד, וכל פניה אל המומחה ובכלל זה המצאת מסמכים, תעשה על ידי בית הדין, זולת אם בית הדין הורה אחרת. ככלל, אין המומחה אשר מונה על ידי בית הדין, בודק את בעל הדין, שעניינו הופנה אליו, אלא אם המומחה מבקש זאת או בעל הדין הגיש בקשה מנומקת בעניין זה לבית הדין ובית הדין נעתר לבקשה.

6.      עם קבלת חוות הדעת היא תועבר לצדדים והם יקבלו ארכה בת 15 יום לבקש להפנות למומחה שאלות הבהרה ביחס אליה ותינתן ארכה בת 15 יום להגיב לבקשה כזו, ככל שתוגש.

          ככל שלא תוגשנה בקשות להפנות למומחה שאלות הבהרה, יקבלו הצדדים ארכה נוספת בת 15 יום להגיש סיכומיהם או להשלים סיכומים שהוגשו, שאם לא כן יחשבו כמסכימים למסקנה העולה מחוות הדעת ולמתן פסק דין בהתאם.

7.      לעיוני ביום 28.2.13

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>